Utile


Aici ve-ti gasi unelte utile pt investitori, cum ar fi calculatoare de tot felul, generatoare de grafice si performanta, samd.
Dobanda compusa este o metoda de calcul al dobanzii care ia in considerare dobanda acumulata la fiecare perioada de timp.

In loc sa se adauge dobanda la suma initiala a investitiei si sa se calculeze dobanda pentru perioada urmatoare pe aceasta suma,

dobanda se adauga la suma initiala plus dobanda acumulata din perioada anterioara. Acest lucru duce la o creștere exponentială a sumei investite.

rata de creștere anuală compusă (CAGR)

Rata de creștere anuală compusă (CAGR) este o măsură a ritmului de creștere al unei investiții pe o perioadă de timp, prezentată de obicei ca procent. Este rata la care o investiție ar fi crescut dacă ar fi crescut cu o dobanda compusa(reinvestita) pe întreaga perioadă.

Backtestingul este o metodă utilizată pentru a evalua performanța unei strategii de tranzacționare sau a unui portofoliu de investiții prin testarea acesteia împotriva datelor istorice. Alocarea activelor este procesul de împărțire a unui portofoliu de investiții între diferite categorii de active, cum ar fi acțiunile, obligațiunile și numerarul. Backtestingul unei strategii de alocare a activelor implică utilizarea datelor istorice pentru a vedea cum ar fi performat o anumită alocare a activelor în trecut. Acest lucru poate ajuta investitorii și managerii de portofoliu să înțeleagă riscurile și rendimentele potențiale ale unei strategii particulare și să ia decizii de investiție mai informate.

Finviz (Visualizare financiară) este un site de cercetare a pieței de acțiuni care oferă utilizatorilor date financiare, știri despre piața de acțiuni și alte informații financiare. Site-ul include o varietate de instrumente și resurse pentru analizarea acțiunilor, inclusiv screening-ul acțiunilor, hărțile pieței și un filtru pentru acțiuni. Site-ul oferă, de asemenea, o varietate de diagrame și grafice pentru a ajuta utilizatorii să vizualizeze și să analizeze datele financiare. Finviz este un instrument popular printre traderii și investitorii care cercetează și analizează acțiunile.